We willen allemaal zo lang en gezond mogelijk leven. Met een aantal aanpassingen in je leven kun je al snel een stuk gezonder leven. Maar hoe zit dat met je huisdier? Hoe kan een hond ook lang en gezond leven? Het is voor een dier heel anders om hiervoor te zorgen. Gelukkig kun jij als baasje een hoop bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl van jouw hond. Niet alleen geniet je hond hiervan, je creëert hiermee een nog mooiere band met elkaar. Een hond is immers onderdeel van het gezin. 

  1. De juiste voeding voor je hond

Je hond te veel eten geven zorgt er niet alleen voor dat je hond sneller en te veel aankomt, het zorgt er ook voor dat je hond minder lang leeft. Overgewicht heeft brengt erg veel nadelen met zich mee, waaronder ziekten. Zorg daarom altijd voor voldoende gezond voedsel. Gezond voedsel is niet altijd de goedkoopste keuze, maar het is wel ontzettend belangrijk. Let hierbij altijd op de ingrediënten en of dit geschikt is voor je hond. Gezond voedsel zoals bijvoorbeeld hondenvoer eend zorgt ervoor dat je hond zo lang mogelijk optimaal kan genieten! 

  1. Genoeg bewegen met je hond

Niet alleen voor de hond goed, maar ook voor mens! Bewegen maakt ons fit, verbetert je immuunsysteem, je blijft jong, gezond en het geeft veel plezier. Er zijn een hoop manieren om te bewegen met je hond erbij. Denk aan de lange wandelingen in de Nederlandse bossen of spelen in huis met hondenspeeltjes. Hier dragen hersenspellen ook bij aan ontspanning voor je hond. Of even een kwartiertje zwemmen. 

  1. Help! Mijn hond is allergisch

Net zoals mensen, kunnen honden ook allergisch zijn voor bepaald voedsel. Heb je nieuw voedsel uitgeprobeerd en valt dit verkeerd? Soms kan je hond, net als wat bij mensen voorkomt, later een allergische reactie krijgen op bepaalde voeding. Het is daarom ontzettend belangrijk bij het kopen van hondenvoer om te kijken wat mogelijke allergische reacties kunnen zijn. Weet je waar je hond allergisch voor is? Dan is het noodzakelijk altijd goed na te vragen of dit niet in het hondenvoer zit wat je koopt. 

  1. Regelmatig langs de dierenarts

Ook honden moeten een bezoek brengen bij de dokter. Je hond regelmatig laten checken zorgt ervoor dat je er altijd op tijd bij bent mocht er iets niet goed zijn. Zo kunnen honden plotseling agressief of heel angstig worden zonder duidelijke verklaring. Vaak is de oorzaak dat ze last hebben van hun gewrichten.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *