Na een aantal jaren mijn vrouw lastig te vallen om kippen in de achtertuin te krijgen, gaf ze eindelijk toe in de afgelopen herfst. Ik heb alle traditionele argumenten naar voren gebracht: de kinderen zullen er dol op zijn, we zullen elke dag verse eieren hebben, ik beloof dat ik de tuin en het hok schoon zal maken, nee het zal niet stinken, geloof me – en ga zo maar door. Ik zou haar openlijk foto’s sturen van coole kippenhokken in de hoop dat ze er op een dag een zou willen en op magische wijze ‘ja’ zeggen op mijn verzoek. Helaas ging dit ongeveer vijf jaar zo door en de argumenten waren altijd dezelfde. We hebben geen plaats op het erf. Ze zullen inderdaad stinken. Wie gaat ze opruimen? Je bent te druk.

Maar ik was niet bereid deze uitputtingsslag te verliezen. Mijn plan was om de kinderen ervan te overtuigen dat het goed voor ons zou zijn en dat ze de kuikens konden uitkiezen. Afgelopen oktober was ik in staat om het gezin naar Portage Bay Grange in het University District van Seattle te halen, waar alles te maken heeft met kip in de achtertuin en meer. Nadat ik mijn familie de pas uitgekomen kuikens had laten zien, wist ik dat ik had gewonnen. Ik bedoel, wie kan een pluizig kuiken weerstaan?

Dus brachten we er drie mee naar huis met alle benodigde uitrusting en begonnen we een winkel in de kelder. Nadat we ze een naam hadden gegeven, zorgden we voor ze alsof ze de jonge draken waren in Game of Thrones.

Ongeveer drie weken later overtuigde ik iedereen ervan dat we er nog een paar moesten krijgen – dus dat deden we. We waren op de kippenwagon en er was geen weg meer terug. We hebben tijdens deze reis echter een paar belangrijke dingen geleerd die we moeten delen met iedereen die niet bekend is met het fokken van kippen in de achtertuin. Lees dit voordat u de sprong waagt en wees gewaarschuwd – het is allemaal leuk en leuk totdat een hond een van uw kippen opeet.

Ontvang plannen voor een kippenhok en bouw het – of koop er gewoon een

Ik had beter moeten weten dan te proberen een kippenhok te bouwen zonder plan. Ik droomde ervan om een ​​betaalbaar kippenhok te creëren met sloophout en oude wijnkisten als gevelbeplating die naar behoefte door de tuin konden worden gereden. $ 500 en ongeveer 60 uur arbeid later – ik heb een slagschip gebouwd. Ja, het is mooi, maar volledig overbouwd en inefficiënt. De wielen staan ​​op mijn veranda, niet in staat om het gewicht te dragen van de enorme hoeveelheden hout en spijkers die in deze slechte jongen zijn gegaan.

Les geleerd. Saltbox Designs in de wijk Ballard in Seattle maakt onder andere prachtige kippenhokken voor een betaalbare prijs. Ga daarheen en bespaar uzelf de tijd en frustratie door te beseffen dat u waarschijnlijk niet bedreven bent in timmeren of iets bouwen.

Maak kennis met uw lokale kippenexpert

De eerder genoemde Portage Bay Grange is een redding geweest voor mijn kippenpogingen in de achtertuin. De eigenaar, Kevin Scott-Vandenberge, en zijn bemanning hebben te allen tijde nuttig advies gegeven en beschikken over onschatbare kennis. Voordat u talloze uren verbrandt om kippenproblemen te diagnosticeren door te bladeren door de prikborden van gevogelte, moet u een plaatselijke pluimveeleverancier zoeken en klaar zijn.

Ten minste één van uw kippen zal een vreselijke dood sterven

We hebben dit ongelukkige voorval niet één keer maar drie keer meegemaakt. Het gebeurde in december toen de kuikens ongeveer acht tot tien weken oud waren. Onze familie keek naar een vreselijk hondje genaamd Ichigo terwijl haar ouders in Japan waren. Het was een Shiba Inu die bekend staat om: het uitzoeken en doden van klein wild, weglopen en in het algemeen slecht zijn.

Helaas hebben we al deze eigenschappen tijdens haar verblijf ervaren. Op een mooie dag verliet ik het gebied waar de kuikens werden gehouden en de kleine donder kwam binnen en doodde er drie binnen een paar minuten – trots legde ik er een aan de voeten van mijn drie jaar oude zoon. Ze besloot ook te ontsnappen en liep in een tijdsbestek van drie weken ongeveer vijf keer weg. Helaas vonden we haar elke keer – meer uit schuldgevoel dan uit verlangen, want we wilden niet dat ze onder onze wacht verdween.

Dit incident heeft geleid tot de aankoop van meer, oudere jonge hennen en de eigenaar van de slechte hond was zo vriendelijk om ons te compenseren voor ons financiële verlies, maar niet voor onze mentale pijn. Ja, we hebben gekweld door het verlies van onze dierbare overleden kippen in de achtertuin.

Misschien krijg je een haan in het bos

We wisten dat geslachtsbepaling van kippen slechts voor 90 procent uitkwam toen we onze kudde kregen. We hadden er ook te veel vertrouwen in (en hoopten) dat we geen haan in ons stel zouden krijgen, want het is zowel illegaal om ze binnen de stadsgrenzen in Seattle te hebben als vervelend als de hel. Ik heb vele vakanties over de hele wereld doorgebracht en op absurd vroege uurtjes gewekt door de haan van de buren. Ze zijn mijn aartsvijand.

Wekenlang hebben we met veel plezier onze kudde grootgebracht tot mijn vrouw erop wees dat ze dacht dat de Rhode Island Red genaamd Scarlett een haan was. Ik spotte met het idee tot een paar dagen later toen ik het begin hoorde van een ontluikende cock-a-doodle-doo om ongeveer 5.30 uur.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *