Een goede isolatie is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de warmte in huis goed vastgehouden wordt en dat je minder hoeft te stoken tijdens koude dagen. Hoewel de meeste huizen en panden tegenwoordig beschikken over een goede isolatie, kan er soms nog wel iets te wensen overgelaten worden. Maar wat moet je nu precies doen om je huis goed te kunnen isoleren? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder! 

Heeft je huis al isolatie? 

De eerste stap is natuurlijk het controleren of je huis al isolatie heeft. Zo niet? Dan kun je kijken of je huis in aanmerking komt voor isolatie en welke isolatie het beste is voor jouw huis. Dit kun je doen op verschillende websites die de beste opties weergeven voor isolatie voor jouw type huis. Zo krijg je een beter beeld over wat jouw opties zijn en kun je meer onderzoek gaan doen naar de geschikte vormen van isolatie. Naast het isoleren van huizen, vind je ook informatie over de isolatie van stallen en bijvoorbeeld bedrijfspanden. 

Materialen met een hoge isolatiewaarde

Als je eenmaal isolatiemateriaal gaat uitzoeken voor het isoleren van je huis of een ander pand, dan zijn er onwijs veel soorten materialen waar je uit kan kiezen. Voor de beste isolatie is het dan ook verstandig dat je de materialen kiest met de hoogste isolatiewaarde. Hoe goed het materiaal isoleert hangt weer af van de dikte van het materiaal en waarvan het gemaakt is. Dit wordt uitgedrukt in R-waarden. Hoe hoger deze waarde dus is, hoe beter het isolatiemateriaal. Maar wat zijn nu goede isolatiematerialen? Hierbij kun je denken aan minerale wol, zoals bijvoorbeeld glaswol en steenwol. Maar denk ook aan kunststoffen zoals UF-schuim, EPS-parels en PURschuim. Hiernaast kennen we natuurlijk ook nog de natuurlijke isolatiematerialen vlas, hennep en stro. 

Zorg voor een goede ventilatie 

Verder is het belangrijk dat je je huis goed kan ventileren als je een goede isolatie wil garanderen. Een goede ventilatie houdt in dat je dus je huis of de ruimte die geïsoleerd is de gehele dag kan ventileren. Zeker in oude huizen is de ventilatie meestal niet optimaal. Vervolgens kan er veel vochthuishouding plaatsvinden in huis, wat de isolatie niet ten goede komt. Door dit soort woningen te laten isoleren verdwijnen veel van deze loze ruimtes en kiertjes, waardoor veel vocht ook weer verdwijnt en het huis beter warmte vast kan houden. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *