Wanneer u koeien houdt, is de kans groot dat u wel eens moeite hebt met het doseren van krachtvoer. Misschien stoten koeien met hun koppen tegen het krachtvoerstation om er meer voer uit te krijgen, met een overvloed aan mineralen en allerlei vervelende gezondheidsrisico’s als gevolg. Het Black-V poeder doseersysteem is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de koe zeer nauwkeurig afgemeten hoeveelheden voer binnenkrijgt, van 5 tot 15 gram per portie. Maar wat zijn de voordelen van dit poeder doseersysteem, en hoe werkt het systeem?


Nauwkeurig doseren


Bepaalde mineraalpoeders spelen een grote rol bij het rantsoen van allerlei soorten melkvee, waaronder koeien. Het poeder zorgt ervoor dat melkvee op het gebied van gezondheid, vruchtbaarheid en melkproductie optimaal presteert. Echter heeft een te hoge dosis van allerlei soorten mineralen, een negatief effect op het hiervoor genoemde. Daarom is het zaak om het krachtvoer zo nauwkeurig mogelijk te doseren, bijvoorbeeld met gebruik van het Black-V poeder doseersysteem. Dankzij een exacte dosering wordt morsen voorkomen en verbetert de voeropname van het melkvee. U kunt kiezen voor een variant die 5 gram doseert, of voor het systeem dat ervoor zorgt dat er 15 gram gedoseerd wordt.


Hoe werkt het?


Maar hoe werkt dit systeem dan precies? De motor van het systeem drijft een vijzel aan die de brok doseert. Het doseren van het voer wordt bewerkstelligd door een uitvalbak die aan het uiteinde van de vijzel gemonteerd is. Wanneer het voer gedoseerd is, staat de uitvalbak altijd in de juiste stand. Daardoor kunnen er geen extra brokken uit de dosator vallen wanneer de koeien tegen de voerdosator aan beuken. Wel zo veilig!


Uw eigen doseersysteem configureren


U kunt het Black-V poeder doseersysteem in diverse ruimtes installeren, waaronder in de kleine ruimtes van de melkrobot of in het voerstation. Wat fijn is, is dat het systeem altijd past. Omdat ieder melkveebedrijf anders is, is het bij een aantal bedrijven zoals Hanskamp mogelijk om zelf een Black-V poeder doseersysteem te configureren. Bekijk de mogelijkheden van het configureren van een poeder doseersysteem of een vloeistof doseersysteem op de website van Hanskamp.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *