Als kattenliefhebber wil je jouw kat de wereld laten zien. Maar je kat helemaal los buiten laten lopen kan gevaarlijk zijn met al dat verkeer. Ook kan hij de weg kwijtraken. En je wil niet dat jouw kat op zoek gaat naar vogelnestjes met alle gevolgen van dien. Als jij je kat een frisse neus wil laten halen op een veilige manier, dan zijn kattentuigjes wat je zoekt. Zorg wel dat je de kat langzaam laat wennen en het tuigje op een positieve manier aanleert.

Wat is het voordeel van een kattentuigje?

Een kattentuigje van PetGifts is een cadeautje voor je kat. Met kattentuigje kan je je kat veilig naar buiten laten. Je kan het tuigje gebruiken om je kat in de tuin te laten rondlopen, maar je kan met het tuigje en de lijn ook aan de wandel gaan met je kat. Zo kan je kat de omgeving verkennen zonder dat hij kan verdwalen of in onveilige situaties terecht komt. Je hoeft je kat dus niet meer binnen te houden, maar kan hem elke dag laten genieten van interessante geurtjes en alles om zich heen. Je zal merken dat je kat na een wandeling moe en voldaan is. Een tuigje is beter om je kat mee uit wandelen te nemen dan een halsband, omdat katten zich makkelijk los kunnen maken uit de halsband. Daarnaast komt bij een halsband alle druk op de nek, terwijl bij een tuigje de druk is verdeeld over het hele lijf.

Welke soorten kattentuigjes zijn er?

Veel eigenaren denken dat een tuigje niet geschikt is voor hun kat. Maar als je het juiste tuigje kiest en het tuigje goed en rustig aanleert, zal het je verbazen hoe leuk jouw kat het tuigje zal vinden. Zorg voor een comfortabel tuigje dat goed past. Er zijn tuigjes die alleen bestaan uit een bandje om de nek en een om de borst, maar je hebt ook tuigjes die als een soort harnas om het lijf zitten. Probeer het uit om te zien wat jouw kat het prettigst vindt. Een goed tuigje zit niet te strak, maar mag ook niet te los zitten. Katten zijn namelijk erg bewegelijk en kunnen zich alle kanten opdraaien. Als het tuigje te los zit, kan hij zich er zo uitwurmen. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende kleuren. Kies een kleur die jij mooi vindt en die goed past bij je kat en koop een bijpassende lijn, zodat jullie in stijl kunnen wandelen. Veel plezier!

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *