buy synthroid online
Boerin Mirella droomt van McDreamy
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerin Mirella droomt van McDreamy


Mirella van de Ven van Boerderij 't Venster in het Brabantse Vinkel wilde vroeger graag gymlerares worden. Echter, ze werd doktersassistente en heeft dat werk 20 jaar met veel plezier gedaan. Met haar medische achtergrond en romantische inslag is ze daarom ook dol op de tv-serie Grey's Anatomy! Of McDreamy of McSteamy haar lievelingsdokter is, kun je haar vragen tijdens het Weekend van het Varken.

Varkenshouders Mirella en Lambere van de Ven

Tegenwoordig runt ze Boerderij terras "het Venster" en bakt ze veel taarten en koekjes voor de bezoekers en vertelt ze over het leven op de boerderij. Boerderij 't Venster van Lambère en Mirella van de Ven is een vermeerderingsbedrijf met 360 zeugen. Naast het houden van varkens hebben zij ook een boerderijterras met speeltuin. Tijdens het Weekend van het Varken op 8 en 9 september is er live muziek, een springkussen en kan iedereen biggen knuffelen en snuitschieten (voetballen). Kom dus naar het Weekend van het Varken, het leukste gratis uitje van Nederland.

Varkenshouder Mirella houdt van McDreamyOpeningstijden: Zaterdag 8 en zondag 9 september van 10.30 tot 18.00 uur
Adres: Vinkelsestraat 84, Vinkel

Geen tijd om het Weekend van het Varken te bezoeken?
Boerderij 't Venster is een varkens zichtstal waar iedereen het hele jaar door gratis en zonder afspraak varkens kan kijken in een speciale kijkruimte. De openingstijden van deze zichtstal zijn:
Zomerperiode: 10.00 tot 20.00 uur
Winterperiode: 11.00 tot 16.00 uur
Kijk hier voor de andere varkens zichtstallen in Nederland.

 
Over het varkensbedrijf
Boerder 't Venster van de familie Van de Ven is een vermeerderingsbedrijf met 360 zeugen. Dit betekent dat op dit bedrijf de moedervarkens (zeugen) worden gehouden en dat er biggetjes geboren worden. Als de biggen ongeveer 11 weken oud zijn, worden ze verkocht aan een andere varkensboer (vleesvarkenshouder). De varkens wegen dan al circa 25 kg. Op dit bedrijf kun je twee afdelingen kraamzeugen zien en de inseminatiestal en dragende zeugenstal. De dragende zeugen leven in groepen, maar kunnen ook ieder afzonderlijk in een eigen voerligbox verblijven. Na 3 weken dracht mogen de zeugen zelf bepalen of ze in de box blijven of in de groep willen zijn.

Er zijn verschillende manieren waarop varkens gehouden kunnen worden op een varkensbedrijf. Dit bedrijf toont één van deze manieren.