buy synthroid online
Boerin Carla is liever actief dan lui
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerin Carla is liever actief dan lui

Carla en Wilfried Lemans van varkensboerderij Op Gên Hei gaan niet vaak op vakantie, maar als ze er even lekker tussenuit kunnen, dan gaan ze het liefst naar Oostenrijk of Korinthië. Geen luie strandvakantie, maar een doevakantie. Naast de prachtige natuur zijn ze namelijk dol op wandelen en fietsen en daar lenen deze locaties zich natuurlijk perfect voor.

Carla en Wilfried Lemans voor het varkensbedrijf

Naast de varkenszichtstal houdt Carla van knutselen, zoals bloemschikken of kleding maken. Oorspronkelijk wilde ze de zorg in als activiteitenbegeleidster, maar ze heeft uiteindelijk de keuze gemaakt voor een opleiding als kinderverzorgster/pedagogisch medewerker. Deze achtergrond en haar ervaring in de agrarische branche maken haar een allrounder in zowel haar werk als haar hobby's.

Carla is naast varkenshoudster ook voorzitster van de educatiegroep. Deze groep bestaat uit 11 agrarische ondernemers die voorlichting geven op scholen. Door middel van bezoeken aan de zichtstal kunnen kinderen een beetje proeven aan het leven op een boerderij en leren ze waar hun voedsel vandaan komt.

Leuke activiteiten tijdens Weekend van het Varken
Tijdens het Weekend van het Varken op 8 en 9 september kan iedereen vragen stellen aan Carla en Wilfried over de varkens. Ook zijn er leuke activiteiten georganiseerd zoals schilderen, schminken, een quiz, en er is een springkussen en alleen op zondag is er een streekproductenmarkt.  

Over het varkensbedrijf
Op de boerderij "Op Gên Hei" van de familie Lemans worden 250 zeugen en 1600 vleesvarkens gehouden. Vanuit een grote kijkruimte kun je de zwangere zeugen zien. Zij leven in een grote groep en hebben een ligbed van stro. Ook kun je de kraamstal zien. Hier liggen de moederzeugen met de pasgeboren biggen. Carla en Wilfried verkopen op de boerderij zelf het eigen varkensvlees.

Fietsen en wandelen in OostenrijkOpeningstijden tijdens het Weekend van het Varken
Zaterdag 8 en zondag 9 september: 10.00 - 18.00 uur
Bergerweg 10
Berg aan de Maas (Limburg)

Geen tijd om het Weekend van het Varken te bezoeken?
Op Gên Hei is een zichtstal en kun je het gehele jaar door gratis en zonder afspraak bezoeken. Je kunt dan zelf zien hoe varkens op een modern varkensbedrijf gehouden worden. De openingstijden van de zichtstal zijn: in de zomerperiode van 9.00 - 20.00 uur en in de winterperiode van 9.00 tot 18.00 uur.

Wist je dat biggetjes na een zwangerschap van precies 3 maanden, 3 weken en 3 dagen worden geboren? Ze drinken dan 28 dagen melk bij de moeder en groeien daarna zelfstandig op.

Kijk hier voor de andere boerderijen die meedoen aan het Weekend van het Varken