buy synthroid online
Boerenzoon Tim fietst ‘m erin
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerenzoon Tim fietst ‘m erin

Tim is de jongste van drie zonen van Arie-Jan en Yvon van de Mark van Boerderij het Beemsterlant's Varken. Hij is 18 jaar en heeft, voordat hij besloten heeft om in het bedrijf van zijn ouders te gaan werken, eerst een tijdje een technische opleiding gedaan. Dit vond hij niet uitdagend genoeg en heeft daarom gekozen voor een toekomst op de boerderij.


Tim van de Mark is de derde van rechts 
Schuurfeesten en kermissen

In de weekenden gaat Tim graag uit met vrienden naar schuurfeesten of kermissen in de buurt. En in de winter gaat hij soms naar de kroeg. De zondagochtend is altijd een (noodzakelijk) relaxmomentje.. meestal kijkend naar Discovery of een film. Ook komt het wel eens voor dat een partij vrienden 's ochtends de koffiepot buit komt maken en zo ontstond het idee om mee te doen met Fiets 'm erin.

Dit jaar bestaat de Beemster 400 jaar en worden er allerlei activiteiten georganiseerd om dit te vieren. Een van die activiteiten was Fiets 'm erin. Tim en zijn vrienden hebben een grote fiets van zo'n 6 meter lang voor zeven personen gebouwd om mee te doen aan hét Beemster waterspektakel. 50 deelnemers gingen de strijd aan over een baan van slechts 30 cm breed en 25 meter lang. Tim en zijn vrienden zijn jammer genoeg met hun fiets in het water beland.

Over het varkensbedrijf
Boerderij het Beemsterlant's Varken van Arie-Jan en Yvonne van der Mark is een vermeerderingsbedrijf. Op het bedrijf worden 220 zeugen en 900 vleesvarkens gehouden. Het vlees van het varken wordt verkocht bij diverse slagers in de omgeving onder de naam  "Beemsterlant's Varken".

Biggen knuffelen tijdens het Weekend van het Varken
Tijdens het Weekend van het Varken kun je op de boerderij waar het Beemsterlant's varken vandaan komt biggen knuffelen, schilderen, is er een springkussen en zijn er broodjes beenham te proeven.

Openingstijden Weekend van het Varken:
Zaterdag 8 september: 13.00 – 16.30 uur
Zondag 9 september: 11.00 - 16.00 uur

Adres:
Hobrederweg 40a
Middenbeemster

Geen tijd om het Weekend van het Varken te bezoeken?
Je kunt het gehele jaar door gratis en zonder afspraak varkens komen kijken en er achter komen waar het Beemsterlant's varken vandaan komt. De openingstijden van de zichtstal zijn: Zomerperiode van 10.00 - 20.00 uur en in de winterperiode van 10.00 tot 16.00 uur.