buy synthroid online
Weekend van het Varken trekt 37.500 bezoekers
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Weekend van het Varken trekt 37.500 bezoekers

Het Weekend van het Varken op 8 en 9 september heeft 37.500 bezoekers getrokken! Dit is bijna 40% meer dan in 2011. De bezoekers aan de 38 opengestelde varkensbedrijven waren vooral geïnteresseerd in de manier waarop varkens worden gehouden. Dat bleek met name uit de vele vragen die werden gesteld aan de varkenshouders.

Weekend van het Varken

De reacties van zowel de bezoekers als de deelnemende varkenshouders op dit Weekend van het Varken zijn positief. De bezoekers vinden het leerzaam om te ontdekken hoe de varkens echt leven en om hun vragen persoonlijk aan de boer te stellen. Volgens de varkenshouders kwamen sommigen zelfs goed voorbereid en met vragenbriefjes naar hun bedrijf. De interesse van bezoekers ging uit naar algemene informatie over de dieren en de houderij, maar ook naar actuele vraagstukken in het kader van het verkiezingsdebat. De kinderen vermaakten zich met allerlei activiteiten, zoals een quiz, schilderen, schminken en spelen op het springkussen. Op sommige bedrijven kon een biggetje worden geaaid.

Stichting Varkens in Zicht
Het Weekend van het Varken is dit jaar voor de 6e keer georganiseerd door de Stichting Varkens in Zicht om de hedendaagse varkenshouderij voor iedereen toegankelijk en inzichtelijk te maken. De Stichting ondersteunt de openstelling van varkensbedrijven en het verzorgen van achtergrondinformatie, zodat men zich een oordeel kan vormen over de varkenshouderij.

Het hele jaar varkens kijken bij 20 varkensstallen
Heeft u het Weekend van het Varken gemist? Geen probleem, u bent elke dag van harte welkom om varkens te komen kijken in één van de 20 varkens zichtstallen. Hier kan iedereen het hele jaar door gratis en zonder afspraak naar varkens kijken in een speciale kijkruimte. Ook in het weekend en tijdens feestdagen! Bekijk de adressen en openingstijden van de 20 zichtstallen.

Ontdek de varkenshouderij
Het houden van varkens blijkt meer te omvatten dan de meeste mensen denken. Voor veel mensen gaat een wereld open bij een bezoek aan een varkensbedrijf. Het Weekend van het Varken bood varkenshouders en burgers een goede gelegenheid elkaar hun eigen verhaal vertellen. Daaruit bleek ook dat onder burgers niet altijd bekend is met welke complexe vraagstukken ondernemers in de varkenssector geconfronteerd worden en wat dat voor ze betekent.

Bezoekersaantal is met 40% gestegen
Vorig jaar bezochten 27.000 mensen een varkensbedrijf tijdens het Weekend van het Varken. Toen deden 29 bedrijven mee. Dit jaar is het bezoekersaantal flink gestegen naar 37.500 bezoekers op 38 deelnemende bedrijven.

Weekend van het Varken