buy synthroid online
Twintigste varkens zichtstal geopend
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Twintigste varkens zichtstal geopend

De stichting Varkens in Zicht opent op 12 oktober de 20ste varkens zichtstal in Nederland. In het Overijsselse Ommen kunnen bezoekers vanaf 13 oktober bij boerderij An 'n Dwarsdiek van de familie Schuldink terecht om naar de varkens te kijken. In Nederland zijn 20 varkens zichtstallen waar iedereen het hele jaar door varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Het is gratis en je kan ook in het weekend, zonder afspraak terecht.

De familie Schuldink van zichtstal An 'n Dwarsdiek in Ommen

Educatief en gratis uitje
De meeste bezoekers zijn ronduit positief na een bezoek aan een varkens zichtstal. Volgens Mechie Beurskens van de stichting Varkens in Zicht vinden veel mensen het leerzaam en ook voor de kinderen is het een leuk, educatief en gratis uitje. Ook gaat er bij veel bezoekers een wereld voor hun open. Het houden van varkens blijkt vaak meer te omvatten dan de meeste mensen denken. Bezoek ook een varkenshouderij bij jou in de buurt.

Opening 20ste zichtstal in Ommen
De familie Schuldink heeft dit jaar een nieuwe varkensstal gebouwd voor 1200 zeugen. Hierbij heeft het bedrijf het keurmerk Maatlat Duurzame Veehouderij gekregen omdat ze extra maatregelen hebben getroffen met betrekking tot duurzaamheid, dierenwelzijn, milieu, diergezondheid en volksgezondheid. Zo is er een luchtwasser aanwezig en wordt het energieverbruik gereduceerd. Bezoekers kunnen door de drie kijkruimtes de zeugen zien met pasgeboren biggetjes, de gespeende biggen (biggen die al wat ouder zijn en zelfstandig opgroeien) en ze kunnen zien hoe de zwangere zeugen in groepen bij elkaar leven. Deze zichtstal is dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Ook in het weekend en op feestdagen bent u van harte welkom. U vindt de boerderij aan de Dwarsdijk 3 in Ommen.