buy synthroid online
Imago varkenshouderij steeds beter
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Imago varkenshouderij steeds beter

Resultaten Gfk onderzoek Stap in de Stal 2012

Uit het zesde onderzoek van GfK na afloop van het Weekend van het Varken blijkt dat het imago van de Nederlandse varkenshouderij steeds iets beter wordt. Zo vond in 2007 nog 41% van de bevraagde Nederlanders dat de manier van varkens houden moest veranderen, in 2012 is dit percentage gedaald naar 27%. Van de ondervraagde gezinnen* vindt:

  • 51% dat de gemiddelde Nederlander geen objectief beeld heeft van de varkenshouderij;
  • 55% dat de Nederlandse varkenshouders trots mogen zijn op hun vak;
  • 27% dat de manier van varkens houden in Nederland moet veranderen;
  • 67% dat het maken van kijkruimtes op bedrijven een goede manier is om de varkenshouderij inzichtelijker en toegankelijker te maken;
  • 62% dat kijkruimtes op varkensbedrijven bijdragen aan een beter inzicht in de herkomst van voedsel.

Uit de ingeleverde evaluatieformulieren tijdens het Weekend van het Varken blijkt bovendien dat maar liefst 91% van de bezoekers positiever denkt over de varkenshouderij, na een bezoek aan een varkensbedrijf.

Tijdens het Weekend van het Varken kon je niet alleen bij de 20 zichtstallen maar ook bij andere varkensbedrijven een kijkje nemen

Educatief en gratis uitje voor het hele gezin
Het is nu de zesde keer dat de Stichting Varkens in Zicht via de campagne Stap in de Stal een weekend met open dagen organiseerde op varkensbedrijven. In 2012 deden 38 bedrijven mee en trok het Weekend van het Varken ruim 37.500 bezoekers. Volgens Mechie Beurskens van de stichting Varkens in Zicht vinden veel mensen een bezoek leuk en leerzaam. 'Het houden van varkens blijkt vaak meer te omvatten dan de meeste mensen denken'.

Opening 20ste zichtstal in Ommen
De stichting Varkens in Zicht wil door het realiseren van zichtstallen de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijk maken. In een zichtstal zijn de varkens te zien vanuit een speciale kijkruimte. Een bezoek is gratis en iedereen kan het hele jaar door, ook in de herfstvakantie, zonder afspraak terecht. Op vrijdag 12 oktober werd de twintigste zichtstal van Nederland geopend in Ommen. Bezoek ook een varkens zichtstal.

*= Het GfK onderzoek is uitgevoerd onder huishoudens met kinderen tot 12 jaar, in de regio van varkenshouderijen die dit jaar meededen aan het Weekend van het Varken.