buy synthroid online
Zichtstal genomineerd voor de mooiste varkenshouderij
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Zichtstal genomineerd voor de mooiste varkenshouderij

Varkenshouderij De Daltonhoeve in het Brabantse Zijtaart is genomineerd voor De Gouden Krul. Dit is de verkiezing voor de mooiste varkenshouderij van Nederland. Boerderij De Daltonhoeve is de enige varkens zichtstal die genomineerd is en bij deze boerderij kan je elke dag gratis en zonder afspraak naar de zeugen en biggen komen kijken vanuit een speciale kijkruimte.

De Daltonhoeve is onder meer genomineerd omdat het een zeer open en transparant zeugenbedrijf is, er komen naast de 'gewone zichtstal bezoekers' ook regelmatig klassen met kinderen op bezoek. Verder let deze boerderij goed op het energieverbruik, zo hebben ze zonnecollectoren die stroom leveren aan het stroomnetwerk en de warme lucht binnen de varkensstallen wordt gerecycled. Ook de aankleding van deze varkenshouderij is bijzonder door de natuurlijke materialen die zijn gebruikt bij de stallen.

De biggetjes die op De Daltonhoeve geboren worden, groeien op tot biggen van 25 kilo. Dan worden ze verkocht aan een vleesvarkensbedrijf waar ze verder groeien. De trots van de boerderij is de dragende zeugen die in een grote groep leven in een stal vol stro.

Lees meer over de nominatie en breng je stem uit!

De dragende zeugen in De Daltonhoeve

De dekstal van De Daltonhoeve hier worden de zeugen geïnsemineerd