buy synthroid online
100.000ste bezoeker zichtstal Agro-Zicht
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

100.000ste bezoeker zichtstal Agro-Zicht

Maandag 20 mei stapte Dewi Dengerink uit Zaandam als 100.000ste bezoeker binnen in de zichtstal van de familie Rooijakkers in Aarle-Rixtel. Zij werd in de bloemetjes gezet door Maarten Rooijakkers.

De zesjarig Dewi bezocht samen met haar grootouders Henk en Gerda Baars het zichtbedrijf. Zij was met hen in de omgeving op vakantie. Voor haar grootouders was het al de derde keer dat ze de zichtstal van de familie Rooijakkers bezochten. "We gaan hier langs omdat er altijd wel iets te zien is. Pasgeboren biggetjes, zeugen in het stro of spelende biggen."

Zesjarige Dewi Dengerink omringd door haar grootouders en zichtstalhouder Maarten Rooijakkers

"Het leukste vond ik dat de biggetjes allemaal tegelijk bij de moeder gingen drinken. En er was zelfs een biggetje dat boven op het moedervarken ging staan om er beter bij te kunnen", lacht Dewi. Dewi zag de biggen in de speciale kijkruimtes van Agro-Zicht. Via grote ramen zijn de kraamzeugen, de gespeende biggen en de dragende zeugen in de stal te bewonderen. "Bezoekers komen niet in aanraking met de varkens, terwijl ze wel kunnen zien hoe de dieren leven en wij werken", vertelt Maarten Rooijakkers.

Een realistisch beeld laten zien
"Voor ons is het belangrijk dat burgers een realistisch beeld krijgen van een modern varkensbedrijf. Met eigen ogen zien hoe varkens worden gehouden, neemt veel onduidelijkheid weg en geeft een meer positieve kijk op de Nederlandse varkenshouderij." Dat was voor hem en zijn broer John de reden om enkele jaren terug ook de vleesvarkensstal in Beek en Donk in te richten met kijkruimtes.

Zichtstallen trekken jaarlijks 100.000 bezoekers
Al meer dan 10 jaar stellen de gebroeders hun bedrijf op deze manier open voor publiek. En met succes. De bezoekersaantallen groeien. Ook op de 20 andere zichtbedrijven verspreid over Nederland. Op jaarbasis bezoeken meer dan 100.000 mensen de zichtstallen. Waaronder 40.000 bezoekers tijdens het jaarlijkse Weekend van het Varken dat dit jaar op 14 en 15 september plaatsvindt.

Wil je ook gratis een varkenshouderij bezoeken bekijk dan alle adressen en openingstijden.