buy synthroid online
Zichtstalhouder Mieke Vlemminx fietst Alpe d’HuZes om geld op te halen voor KWF
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Zichtstalhouder Mieke Vlemminx fietst Alpe d’HuZes om geld op te halen voor KWF

Mieke Vlemminx heeft een varkens zichtstal in Oirschot, Hoeve Polsdonk en ze fietst dit jaar voor het eerst mee met de Alpe d’HuZes. Haar man Pieter, en haar vier zoons, gingen haar voor. “En toen dacht ik, dat moet ik toch ook eens meemaken. Pieter kende oprichter Herman Houweling en zo raakten wij in 2010 betrokken bij BIG Challenge, veehouderij tegen kanker.

In 2010 raakten we super enthousiast door dit goede initiatief: samen met de varkenssector een maatschappelijk doel steunen zodat mensen goed, gezond en gelukkig kunnen leven met kanker. En daarbij de saamhorigheid en bekendheid van de varkenssector promoten. Waar zien mensen tegenwoordig nog varkens? Wat weten ze van hun eten? Bijzonder weinig vinden wij. En daarom doen wij mee met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes. Een geweldig initiatief, alles gedaan door vrijwilligers en 100% antistrijkstok. Daar wil ik als varkenshoudster graag mijn steentje aan bijdragen.”

Varkenshouders Mieke en Pieter Vlemminx van zichtstal Hoeve Polsdonk

Flink trainen voor de Alpe d’HuZes
Mieke fietste op donderdag 6 juni maar liefst drie maal de Alpe d’Huez op. Een geweldige prestatie. “Ik ben 54 jaar, gezond, ben graag buiten en draag graag mijn steentje bij aan Alpe d’HuZes. In december ben ik gestart met trainen: spinnen en twee keer per week overdag fietsen met een fietsclub. Toen we hier aankwamen dacht ik waar ben ik aan begonnen, maar maandag ben ik de berg opgefietst en na drie bochten dacht ik wauw ik kan het.”

Zichtstal en Bed & Breakfast om mensen te informeren over de varkenshouderij
Thuis hebben Pieter en Mieke een bedrijf met 320 zeugen en 2200 vleesvarkens met een zichtstal. Bezoekers kunnen gratis en zonder afspraak een kijkje komen nemen. Ook kunnen ze op de boerderij overnachten en ontbijten want ze hebben een bed & breakfast. “Wij willen burgers informatie geven en daarmee inzichtelijk maken dat een varkenshouder moet investeren en moet werken met marktprijzen. De burgers zijn de primaire productie ontgroeid en het is ons doel om daarover met mensen in gesprek te gaan. En dat doen we ook door mee te doen met BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, aan Alpe d’HuZes.

We hebben als veehouderijsector dit jaar al 1,4 miljoen euro opgehaald voor KWF! Daarvoor organiseerden we o.a. biggenraces om geld in te zamelen; een geweldig leuke manier om burgers kennis te laten maken met varkens!"