buy synthroid online
Varkenshouders reageren op graffiti-actie Varkens in Nood
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Varkenshouders reageren op graffiti-actie Varkens in Nood

Dierenactivisten van Varkens in Nood brachten de afgelopen dagen graffiti aan op fietspaden in varkensrijke gebieden in Nederland. Met hun actie ‘Varkens je ziet ze niet, maar ze zijn er wel’ vragen ze aandacht voor hun standpunt. Varkenshouders reageerden op de actie met een uitnodiging aan het publiek ‘Kom Varkens Kijken’. Met hun actie nodigen ze iedereen uit om zelf te komen kijken en ervaren hoe varkens leven en hoe varkenshouders elke dag voor hen zorgen. Dit kan tijdens het Weekend van het Varken op 14 en 15 september bij 39 boerderijen of het hele jaar door bij 25 varkens zichtstallen.

Ervaar zelf hoe varkens leven tijdens het Weekend van het Varken
In Nederland gelden strenge hygiëneregels binnen de varkenshouderij. Daardoor is het niet mogelijk om zomaar een stal binnen te lopen. Omdat veel varkenshouders hun passie voor varkens graag met het publiek delen, creëren zij steeds vaker speciale zichtvensters en zichtruimten in hun stal. Samen met de stichting Varkens in Zicht zijn er door heel Nederland 25 zichtstallen gerealiseerd met een aparte zichtruimte waar de bezoekers in de stal kunnen kijken. Dat kan elke dag gratis en zelfs zonder afspraak!

Kom varkens kijken actie op varkens in nood

Kijken naar de luie varkens en de drinkende biggetjes
Er is te zien hoe biggetjes drinken bij de moeder, hoe speelse jonge varkens opgroeien tot eigenwijze pubers en hoe volwassen varkens leven in speciale groepshuisvesting met eet-, drink- en relaxplekken. Bezoekers kunnen zich er een beeld vormen van wat varkens eten en welke maatregelen de boer heeft genomen om de natuur en zijn omgeving zo min mogelijk tot last te zijn. Henk De Lange, voorzitter van Stichting Varkens in Zicht: “Op 14 en 15 september wordt het Weekend van het Varken georganiseerd. 39 Varkensboerderijen zijn dan geopend voor het publiek. Iedereen is uitgenodigd om de varkenshouderijen uitgebreid te bekijken en vragen te stellen aan de boer en boerin. Tijdens het Weekend van het Varken organiseren de varkenshouders allerlei gezellige activiteiten op het erf zoals schminken, schilderen, biggetjes knuffelen, knutselen of spelen op het springkussen”.

Elke dag gratis varkens kijken in 25 zichtstallen door heel Nederland
Het Weekend van het Varken op 14 en 15 september is gratis toegankelijk. Dat geldt ook voor de 25 zichtstallen in Nederland. Die kunnen zelfs elke dag van het jaar worden bezocht.

Varkens zichtstallen

varkens zichtstal in lunteren | zwangere zeugen

Foto's van twee van de varkens zichtstallen. Vanuit de speciale kijkruimtes zie je de verschillende afdelingen van een varkenshouderij.
 

Met dank aan Varkens Vandaag.