buy synthroid online
Varkenshouders nodigen burgers uit
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Varkenshouders nodigen burgers uit

Varkens in Zicht, LTO Nederland, NVV en NAJK hebben de handen in een geslagen: gezamenlijk pakken zij de promotie van het Weekend van het Varken op. “Dit bijzondere weekend moet ook dit jaar weer een succes worden. Alleen als alle varkenshouders en betrokkenen meedoen met een massale promotieactie wordt het een succes. Help daarom mee!”, is de oproep de oproep van ViZ, NVV, LTO en NAJK.

 

Op zaterdag 6 september organiseren LTO, NVV en NAJK een massale actie om het Weekend van het Varken (13 en 14 september) te promoten: op alle mogelijke locaties in Nederland gaan varkenshouders en andere betrokkenen burgers uitnodigen. Zoveel mogelijk mensen uit de varkenssector zijn op de been om samen een succes te maken van het Weekend van het Varken. Iedereen kan meehelpen om in de eigen kennissenkring of dorp de flyer van “Stap in de stal” te verspreiden en burgers uit te nodigen. Doel is dat meer dan 1 miljoen mensen weten dat de varkenshouderij op 13 en 14 september haar deuren openzet. We hopen het aantal van 40.000 bezoekers tijdens het weekend te overtreffen.

 

Persaandacht

Door 6 september massaal de straat op te gaan, organiseren we een enorme beweging die niet ongemerkt zal blijven. Op deze manier trekken we de aandacht van de pers; landelijk, regionaal en lokaal. Daarom is het van het grootste belang dat iedereen in de varkenssector meedoet en zich inzet.

Meld je aan voor 25 augustus via www.stapindestal.nl. De initiatiefnemers zorgen dan voor voldoende promotiemateriaal ter plaatse.

 

40.000 bezoekers

Zaterdag 13 en zondag 14 september zetten 36 varkenshouders hun bedrijf open om burgers te ontvangen. Varkens in Zicht organiseert dit evenement voor het zevende jaar. Het afgelopen jaar werden meer dan 1 miljoen burgers uitgenodigd via een huis-aan-huis folder. Zo’n 40.000 mensen bezochten toen de bedrijven tijdens het Weekend. 

 

Grote uitdaging

Dit jaar is met het afbouwen van het Productschap Vee en Vlees het budget voor de organisatie van het Weekend van het Varken meer dan gehalveerd. Het uitnodigen van burgers rond de 36 deelnemende bedrijven moet op een andere manier gebeuren.

Daarom hebben LTO, NVV en NAJK de handen ineen geslagen. Zij roepen hun eigen achterban (leden) op om mee te werken samen een miljoen burgers uit te nodigen voor het Weekend van het Varken. Een grote uitdaging, maar met de hulp van de alle varkenshouders en de periferie moet het mogelijk zijn grote aantallen burgers op de been te krijgen.

 

Start campagne

Vanaf 1 september start de campagne ‘Kom naar het Weekend van het Varken en ontmoet de boer”. Via radiospotjes, websites en social media worden mensen uitgenodigd. Dat is ook het moment dat varkenshouders in hun eigen omgeving aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld door scholen te bezoeken, flyers te verspreiden op drukke plekken (pleinen, supermarkten), de lokale pers in te lichten en burgers in de nabije omgeving persoonlijk uit te nodigen.

 

Aanmelden

Varkenshouders kunnen zich aanmelden om mee te werken aan  diverse activiteiten voorafgaand  aan en tijdens het Weekend van het Varken. Maar ook voor de massale promotieactie of als helper op een van de deelnemende varkensbedrijven.

Graag opgeven voor 25 augustus via www.stapindestal.nl.

Vragen of meer informatie? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .