buy synthroid online
Weet jij wat er allemaal van een varken wordt gemaakt?
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Weet jij wat er allemaal van een varken wordt gemaakt?

Vele weten dat varkens gehouden worden voor de productie van vlees. Maar naast vlees worden veel producten uit het varken verwerkt en als grondstof voor andere producten gebruikt, zoals in lucifers, crèmes, toetjes, bier, limonade, autolakken, pillen, brood, drop, winegums en zelfs groene stroom.

Lucifers en autolak
Veiligheidshandschoenen worden van varkensleer gemaakt, lucifers en lijm uit varkensbot, antistollingsmiddel Heparine uit het darmkanaal van een varken, anti-rimpelcrème en autolak bevatten beide varkensvet en brood wordt zacht wordt gemaakt met proteïne uit varkenshaar.

Kogels en light
Gelatine uit varkenshuid wordt veel gebruikt. Zo wordt gelatine gebruikt in toetjes als tiramisu maar ook voor drop en winegums en als geleidingsmiddel bij de productie van kogels, maar ook om drank helder te maken. Daarnaast wordt het veel gebruikt in lightproducten om er een romige smaak aan te geven en als omhulsel van pillen.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Kom dan ook kijken op een varkensbedrijf tijden het Weekend van het Varken. Kijk op de site www.stapindestal.nl onder het kopje stallen voor een boerderij bij jou n de buurt. De boer en de boerin zijn van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig om iedereen te informeren. Tot 13 of 14 september tijdens het Weekend van het varken!!