buy synthroid online
Varkenshouders nodigen publiek uit voor Weekend van het Varken
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Varkenshouders nodigen publiek uit voor Weekend van het Varken

Om het komende Weekend van het Varken bij het publiek onder de aandacht te brengen, deelden de voorzitters van de organisaties van varkenshouders vanmorgen folders uit aan passanten bij het Centraal Station in Den Haag.

 

NVV-voorzitter Ingrid Jansen en voorzitter Maarten Rooijakkers van de vakgroep LTO Varkenshouderij nodigden hartje Den Haag talloze voorbijgangers uit voor het komend Weekend van het Varken. ‘We hebben niets te verbergen. Kom gerust kijken en oordeel dan zelf of de dieren goed worden verzorgd’, luidde hun boodschap.

 

Die plek om te gaan ‘flyeren’ was niet toevallig gekozen: het decor was de tentoonstelling 'Het Vergeten Dier' van de actiegroep Varkens in Nood in samenwerking met Dier&Recht. Op zo’n twintig grote foto’s laten ze zien hoe beroerd het volgens hen is gesteld met het dierenwelzijn. Sommige foto’s van verminkte dieren zijn stuitend en ergerlijk tegelijk.

 

Meerdere van de getoonde foto’s hebben niets van doen met de praktijk van de varkensbedrijven van vandaag, vindt Rooijakkers. Hij heeft op zijn bedrijf zelf een zichtstal, waarvan de deuren komend weekeinde ook open staan. Op de slogan van de actiegroepen ( ‘Varkens, je ziet ze niet, maar ze zijn er wel’) reageert hij met zijn eigen slagzin: 'Varkens, ze zijn er en je ziet ze ook’.

 

Op zo’n veertig locaties in alle delen van het land kan het publiek een kijkje nemen op varkenshouderijbedrijven. De over het hele land verspreide zichtstallen zijn niet alleen komend weekend open. Belangstellenden kunnen er 365 dagen per jaar terecht om met eigen ogen te zien hoe het er op de veehouderijbedrijven aan toe gaat. Varkenshouders, gezinsleden en medewerkers geven zaterdag en zondag a.s. van 11 tot 17 uur tekst en uitleg over hun bedrijf.