buy synthroid online
Weekend van het Varken trekt opnieuw veel publiek
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Weekend van het Varken trekt opnieuw veel publiek

Meer dan 50 procent van de bezoekers die het Weekend van het Varken, 13 en 14 september, bezochten, kwamen voor het eerst op een varkensbedrijf. Bijna iedereen ging positiever weg dan dat ze waren gekomen, namelijk 94%. In totaal kwamen 27.300 mensen naar een van de 37 varkensbedrijven.

Elk jaar lukt het de deelnemende varkenshouders tijdens het Weekend van het Varken zo’n 50% nieuwe bezoekers te trekken. Dit jaar met het thema: ‘Kom varkens kijken en ontmoet de boer(in)’.

De uitkomst is gebaseerd op de enquête die ieder jaar wordt gehouden onder de bezoekers.

Helft van de bezoekers bezocht nooit eerder een varkensbedrijf (n = 856)

Mening positief bijgesteld

De bezoekers gaven aan dat hun mening positief is bijgesteld als gevolg van het bezoek aan het varkensbedrijf. Bijna iedereen ging positiever weg dan dat ze waren gekomen, namelijk 94%. Zo’n 93% vond de geboden informatie over de varkenshouderij objectief.

Minder budget

Door het verdwijnen van het Productschap Vee en Vlees is het budget beschikbaar voor de organisatie van het Weekend van het Varken meer dan gehalveerd. Daardoor was het niet mogelijk een huis-aan-huis folder te verspreiden in de steden. Desondanks is het aantal bezoekers slechts met 30% gedaald. In totaal bezochten 27.300 mensen de bedrijven.

Kom varkens kijken en ontmoet de boer

Het Weekend van het Varken is een jaarlijks publieksevenement. Het is volgens de Nederlandse wetgeving niet toegestaan om iedereen in de stal toe te laten. Daarom creëren de deelnemende varkenshouders speciale faciliteiten op hun bedrijf zodat bezoekers in de stal kunnen kijken. Door ramen en via webcams kunnen bezoekers zelf zien en ervaren hoe de varkens gehouden worden.  

37 varkensbedrijven

Tijdens het Weekend van het Varken 2014 waren 37 varkensbedrijven verspreid over Nederland geopend. De boer en boerin waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Daarnaast werden op de boerderijen allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals schilderen, knutselen, streekproductenmarkt en/of big knuffelen.

 Gratis uitje voor de hele familie

Het hele jaar zijn 25 van de bedrijven elke dag gratis toegankelijk. Op www.stapindestal.nl staan de adressen van de stallen.