buy synthroid online
Bijna 75.000 bezoekers in 5 jaar tijd
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Bijna 75.000 bezoekers in 5 jaar tijd

De familie Rooijakkers (de broers Maarten en John) hebben een zeugenbedrijf in Aarle Rixtel en een vleesvarkensbedrijf in Beek en Donk. Op beide boerderijen is de mogelijkheid aanwezig dat bezoekers gratis en zonder afspraak zelf een kijkje kunnen nemen in de stal. De bezoekers kunnen dan zelf zien en ervaren hoe zij hun varkens houden en verzorgen. De afgelopen 5 jaar hebben bijna 75.000 mensen een bezoek gebracht.

Wil jij ook een kijkje nemen, dan ben je van harte welkom op hun bedrijf:

Aarle Rixtel: Kloosterdreef 5, 5735 SJ

Beek en Donk: Vonderweg-Oost 1, 5471 TN 

Op het zeugenbedrijf in Aarle Rixtel leven de moedervarkens en hier worden ook de biggen geboren. De zwangere varkens leven in een grote groep en hebben een ligbed van stro. In de kraamstal worden de biggetjes geboren. Hier leven de moedervarkens niet in een groep maar individueel. Zo kan de zeug maar ook de boer beter voor de kleine biggetjes zorgen. Als de biggen oud genoeg zijn om voor zich zelf te zorgen en geen melk meer nodig hebben worden ze van de moeder gescheiden. De zeug gaat dan naar de stro-stal en de biggetjes gaan naar een speciale afdeling voor gespeende biggen. Als de biggen ongeveer 11 weken oud zijn wegen zij 25 kilo. De biggen worden dan met een veetransportwagen naar de vleesvarkensstal in Beek en Donk gebracht. In Beek en Donk leven de varkens in grote groepen.

Vanwege de strenge hygiëne wetgeving is het niet mogelijk om een bezoek in de stal te brengen. Daarom zijn er aparte ruimten aan de stal gemaakt, waar je door ramen in de stal kunt kijken. Er is altijd wel iets te beleven op de boerderij. Kom ook een kijkje nemen. Boer Maarten en boer John vinden het leuk als je een berichtje achter laat in het logboek.