buy synthroid online
Bijna 20.000 bezoekers sinds opening
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Bijna 20.000 bezoekers sinds opening

 

Sinds oktober 2011 is de zichtruimte op het varkensbedrijf "Aan den Herenbosweg" bij de familie Michiels in Melderslo geopend. Sindsdien hebben bijna 20.000 mensen een bezoek gebracht aan dit mooie vleesvarkensbedrijf". 

Op dit bedrijf leven vleesvarkens. Dit betekent dat de varkens die hier leven verkocht worden voor het vlees. De varkens komen op de boerderij als ze ongeveer 11 weken oud zijn en blijven ongeveer 4 maanden. In deze periode groeien de varkens ruimt 90 kilogram. Om een goed en gezond stukje vlees te produceren is de gezondheid varken erg belangrijk, maar ook de voeding en het klimaat in de stal. Boer Edwin en boerin Elly voeren en controleren de varkens twee maal per dag. De varkens krijgen krachtvoer in de voerbak. Het krachtvoer wordt speciaal voor deze varkens samengesteld in de fabriek. Het soort voer is afhankelijk van het behoefte van het varken en de leeftijd.

Het klimaat in de stal wordt geregeld door een klimaatcomputer. De vers lucht stroomt in de stal en de oude stallucht wordt via een ventilator uit de stal gezogen. Deze lucht wordt eerst door een luchtwasser gezuiverd voordat de lucht naar buiten wordt geblazen. De luchtwasser zuivert de lucht van ammoniak, fijnstof en geur.

Edwin en Elly vinden het welzijn van het varken belangrijk. Daarom krijgt het varken meer ruimte op de boerderij, meer speeltjes en extra verzorging. Dit is beloond door de dierenbescherming met een ster.

Naast het houden van varkens telen de familie Michiels ook akkerbouwproducten ook bloembollen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden of wil je gewoon een keertje komen kijken, je bent altijd welkom. Een afspraak maken is niet nodig. Je kunt onze boerderij vinden aan de Herenbosweg 38 te Horst - Melderslo. Boer Edwin en boerin Elly vinden het leuk als je een berichtje achter laat in hun logboek.