buy synthroid online
Bijdrage van zichtstallen Michiels en Lemans voor Ronald McDonald Kinderfonds
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Bijdrage van zichtstallen Michiels en Lemans voor Ronald McDonald Kinderfonds

Tijdens het jongste weekend van het varken hebben deelnemende varkensbedrijven in Limburg een actie gehouden voor het Ronald McDonald vakantiehuis in Limburg. Afgelopen donderdag hebben de initiatiefnemers Elly Michiels en Carla Lemans in het bijzijn van LLTB voorzitter Leon Faassen een cheque ter waarde van 1.000 euro overhandigd aan Anique Custers, manager bij Kindervallei in Valkenburg.

De kindervallei van het Ronald McDonald Kinderfonds is een vakantiehuis waar gezinnen met kinderen met een beperking kunnen genieten van een heerlijke vakantie in aangepaste appartementen, logeren tijdens ziekenhuisopnamen of revalidatieperiode bij Adelante Kinderrevalidatie wat naast de Kindervallei is gelegen. Prachtig ingerichte appartementen geven gezinnen de gelegenheid te genieten van welverdiende rust, ontspanning en plezier.
 
Anique Custers gaf uitleg over het ontstaan van de Ronald McDonald huizen en de belangen hiervan voor zowel ouders als kinderen. Het biedt families de mogelijkheid om dicht bij de kinderen te zijn gedurende ziekte en/of revalidatie. Buiten vakantie tijden kunnen groepen kinderen van Mythyl- en Tyltylscholen gebruik maken van de appartementen om gezamenlijk op vakantie te komen waarbij overdag school en therapie door kunnen gaan. 

 Tijdens deze vakantie hebben ouders de gelegenheid om mee te kijken tijdens school of therapie maar kunnen zij tussentijds met andere ouders ontspannen in de Ronald McDonald Huiskamer. Na school biedt het de kinderen de mogelijkheid om samen te spelen wat over het algemeen normaal niet mogelijk is omdat iedereen ver van elkaar woont. Normale zaken mogelijk maken voor gezinnen met kinderen met een beperking. 

 Vanuit de agrarische sector zijn veel goede initiatieven of bijdragen aan goede doelen maar deze zijn vooral gericht op onderzoek. De Kindervallei is een prachtig initiatief dat ouders en kinderen de gelegenheid geeft elkaar in het behandel- en revalidatieproces. Daarom heeft de vakgroep Varkenshouderij van LLTB een sponsoractie opgezet tijdens het weekend van het varken in 2014, die in totaal 1.000 euro heeft opgeleverd.