buy synthroid online
Loeren bij de Boeren
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Loeren bij de Boeren

Voedsel op uw bord, waarvan u weet waar het vandaan komt. Steeds meer mensen willen graag weten wat ze eten. Daarbij is het ook interessant om te weten wat uw regio te bieden heeft. Van 1 tot en met 9 oktober is de Week van de Smaak. De omgeving van Ede springt hierop in en er is deze week van alles te beleven.


Op zaterdag 8 oktober kunt op verschillende boerderijen zelf zien en ervaren hoe de dieren gehouden en verzorgd worden. Wilt u meer weten over varkens Dan bent u van harte welkom bij de familie Van de Lagemaat (Klomperweg 125, lunteren). Op deze boerderij is een zichtstal en kun je door ramen in de stal kijken.

 

Door ramen kijk je in de stal waar de zwangere moedervarkens (zeugen) leven. Op de boerderij zijn nog meer stallen. Vanwege de strenge hygienewetgeving kun je hier niet komen. Maar via webcams en een beeldscherm kun je virtueel toch in de stallen kijken.

Er is geen rondleiding. Maar op borden staat informatie over de varkenshouderij, het varken en de boerderij.

 

 

Daarnaast kun je die dag nog meer boerderijen bezoeken, namelijk:

* pluimvee- en melkrundveehouderij (familie Jansen, Hoge Valkseweg 98 te Lunteren)

* vleeskalverenhouderij (familie Minnen, Lunterseweg 57 te Ede)

* vleeskalverenhouderij (familie Werfhorst-Oudendorpo, Hessenweg 135 te Lunteren)

Breng op 8 oktober een bezoek aan deze boerderijen. Zodat jij zelf kunt zien en ervaren hoe de dieren worden verzorgd en gehouden!!