buy synthroid online
Beleef eten en drinken in het Eet & Weet huis
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Beleef eten en drinken in het Eet & Weet huis

In de herfstvakantie kunnen kinderen bij het Eet & Weet Huis ontdekken waar hun eten en drinken vandaan komt. Het Eet & Weet huis vindt plaats in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden.

Beleef eten en drinken in het eet en weet huis

Hoe komt varkensvlees op je bord?
Kinderen kunnen in het Eet & Weet huis écht van alles ontdekken over eten en drinken, bijvoorbeeld over hoe varkensvlees op je bord terecht komt, of hoe een koe tegenwoordig wordt gemolken. Ook kan je zien wat er allemaal in een grote fabriek als Koopmans Koninklijke Meelfabrieken gebeurt. Er zijn games, interessante workshops (zoals 'spruitjes leren eten'). En er komt een grote broedmachine, zodat je 'live' kunt meemaken hoe kuikens uit hun eierschaal klimmen. Wat ook leuk is? De proeverij van de 'vergeten groenten'. Weet jij wat koolraap is? Of schorseneren?

Ontdek de voedselketen
Op de binnenplaats van het museum 'ontdek' je vier onderdelen uit de voedselketen: het verbouwen van voedsel op het land, het verwerken van grondstoffen tot een voedingsproduct in de fabriek, de verkoop van voedsel via de winkel en de bereiding in de keuken thuis of in een restaurant. Wat dit laatste betreft: je kunt in het Eet & Weet Huis ook leren hoe je een tafel moet dekken en hoe je moet lopen met een dienblad vol drankjes. Zonder te morsen natuurlijk.

Doe proefjes als smaakprofessor
Vier gezellige voedingsmiddelen lopen de hele dag rond om je te helpen. Ze zijn ook in het smaaklaboratorium, waar je in een witte jas als volleerde ´smaakprofessor' diverse proefjes kunt doen. Bij elke activiteit die je in het Eet & Weet Huis doet, kan je ingrediënten verzamelen waarmee je aan het eind van de route zelf een pannenkoekje kunt bakken.

Meer informatie over het adres, openingstijden en prijzen

Tags: Vlees, varkensvlees, vlees recepten, Eet en Weet huis, Natuurmuseum Fryslan, Leeuwarden, dagje uit, kinderen, herfstvakantie, eten, voedselketen, dagje weg, Stap in de stal, varken, varkens, varkensrassen, het varken, soorten varkens, varkens houden, vleesvarkens, vleesvarken, draagtijd varken, fokzeugen, alles over varkens, gespeende biggen, informatie over varkens, varkens in nederland, varkens knuffelen, varkens in zicht, Productschap Vee en Vlees, knuffelen met varkens, de boer op.