buy synthroid online
17e zichtstal officieel geopend
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

17e zichtstal officieel geopend

Op 28 oktober is de 17e zichtstal van Nederland bij Edwin en Elly Michiels – Fleuren officieel geopend. Bij de nieuwe zichtstal in Horst (Limburg) kan iedereen het hele jaar door gratis en zonder afspraak varkens kijken in een speciale kijkruimte. Tijdens de opening zijn de resultaten van het Weekend van het Varken gepresenteerd.

De nieuwe zichtstal 'Aan den Herenbosweg' voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame veehouderij en aan het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Albert Heijn en Unilever zijn grote afnemers van dit 'sterrenvlees-kenmerk' waarbij de dieren onder andere meer ruimte hebben dan in de gangbare varkenshouderij. 

Opening zichtstal

De Maatlat Duurzame Veehouderij bevordert duurzame innovaties in de veehouderij. Veestallen die voldoen aan de criteria tonen aan dat zij voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van overheidsregelingen. Dit betekent dat bij de ontwikkeling van deze zichtstal extra eisen zijn gesteld aan:

 • Reductie van ammoniakemissie
  De stal is voorzien van een verminderingssysteem dat de uitstoot van ammoniak meer reduceert dan wettelijk verplicht gesteld wordt.
 • Dierenwelzijn
  In de stal zijn maatregelen getroffen om het welzijn te verbeteren, zo is de stal extra ruim en licht (door middel van LED-lampen) en is er speelgoed voor de varkens. Ook zijn er ruime voerplaatsen per afdeling.
 • Diergezondheid
  Er zijn maatregelen getroffen om te voorkomen dat ziekten het bedrijf binnenkomen, verhinderen dat een ziekte zich binnen het bedrijf verspreidt en het verbeteren van de weerstand van het dier in de stal.
 • Energieverbruik
  De maatregelen dragen bij om CO2-uitstoot terug te dringen via energiebesparing en opwekking van duurzame energie ten behoeve van het eigen gebruik. Bij de zichtstal is een zogenaamde bio-combi luchtwasser geplaatst. Deze zorgt ervoor dat de uitstoot van ammoniak gereduceerd wordt. Bij deze luchtwasser worden geen chemicaliën gebruikt en is er een minimaal gebruik van energie en water. 
 • Het bedrijf en de omgeving

De zichtstal 'Aan den Herenbosweg' bevindt zich aan de Herenbosweg 38 te Horst-Melderslo. De stal is elke dag geopend en iedereen kan gratis en zonder afspraak varkens komen kijken. Kijk op Locaties voor meer informatie. Meer weten over de Maatlat Duurzame Veehouderij?

 

Tags: Zichtstal, Stap in de stal, Aan den Herenbosweg, Boerderij Michiels, varken, varkens, varkensrassen, het varken, soorten varkens, varkens houden, vleesvarkens, vleesvarken, draagtijd varken, fokzeugen, alles over varkens, gespeende biggen, informatie over varkens, varkens in nederland, varkens knuffelen, Stichting varkens in zicht, Productschap Vee en Vlees, de boer op.