buy synthroid online
Recordaantal mensen bezochten in 2011 een varkensbedrijf
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Recordaantal mensen bezochten in 2011 een varkensbedrijf

Stichting Varkens in Zicht heeft in 2011 een record aantal bezoekers geregistreerd. Maar liefst 100.000 mensen hebben een kijkje genomen op een varkensbedrijf. Nog niet eerder in het bestaan van de zichtstallen hebben zoveel mensen zelf gezien en ervaren hoe de varkens in Nederland gehouden worden.

Het netwerk van Varkens in Zicht bestaat momenteel uit 18 zichtstallen waar iedereen het hele jaar door, gratis en zonder afspraak varkens kan komen kijken in een speciale kijkruimte. De stichting wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van achtergrondinformatie de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Uit de reacties van bezoekers in de gastenboeken en uit de evaluatieformulieren blijkt dat zij het waarderen om zelf op een bedrijf te kijken. Ook tijdens het jaarlijkse Weekend van het Varken in september waren de bezoekers enthousiast.

"De varkenshouderij ontwikkelt zich snel, dus het is ook logisch dat veel burgers niet weten hoe de varkens op een modern varkensbedrijf gehouden en verzorgd worden" zegt Bennie van Til, voorzitter van de Stichting Varkens in Zicht. "Wij bieden daarom de mogelijkheid om via de zichtstallen, via internet en via folders en informatieborden meer over de sector te weten te komen".

Varkenshouderij bezoeken in Nederland

Ook varkenshouders zijn positief over de zichtstallen en het contact met de bezoekers. Varkens in Zicht wil de komende jaren doorgroeien naar 20 à 25 zichtstallen verspreid over Nederland en heeft daarvoor een lijst met kandidaat-bedrijven. De bedoeling is om eerst de 'witte vlekken' op de landkaart verder in te vullen, zodat in iedere provincie tenminste één zichtbedrijf is gevestigd.

Bezoek ook een varkensbedrijf bij u in de buurt.