Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

buy synthroid online

Over Stap in de Stal

De Stichting Varkens in Zicht wil met de campagne Stap in de Stal en het event het Weekend van het Varken de varkenssector toegankelijk en inzichtelijker maken. Dit doet de stichting door het realiseren van zichtstallen, waar je van dichtbij met eigen ogen kunt zien en ervaren hoe de varkens leven.

Wat is een zichtstal?

Laat jij je door anderen vertellen hoe het zit? Of oordeel je liever zelf? Er zijn al heel wat bezoekers in de zichtstallen geweest en vaak hebben ze hun mening daarná pas gevormd of herzien. Welke mening dan ook. Dat vinden wij, stichting Varkens in Zicht prima en daarom openen we graag onze deuren voor iedereen die er het zijne van wil weten. Een zichtstal is een aparte ruimte aan een varkensstal. Door ramen kun je in de stal kijken. Een zichtstal is gratis en zonder afspraak te bezoeken. De Stichting Varkens in Zicht beschikt over 26 zichtstallen door heel Nederland. Dit netwerk is nog lang niet compleet en we werken er hard aan om de komende jaren meer kijkruimtes te realiseren. Hierbij zoeken we vooral naar bedrijven die afwisseling en aanvulling bieden op onze huidige locaties. Geen varkensstal is immers hetzelfde!

De Stichting Varkens in Zicht heeft niet het doel dan wel de intentie om de indruk te wekken dat op dit moment alle varkensstallen in Nederland eruit zien zoals de zichtstallen. De campagne Stap in de Stal is bedoeld om burgers zelf te laten zien en ervaren hoe varkens, in een toekomstgerichte, varkenshouderij gehouden worden.

Ervaar ook hoe beren, gespeende biggen en vleesvarkens leven
De Stichting Varkens in Zicht wil niet enkel de ‘mooie’ kanten van de varkenshouderij laten zien. Naast dragende zeugen op stro en biggetjes, kun je in de zichtstallen ook zien hoe beren, gespeende biggen en vleesvarkens leven. Ook kun je op www.overvarkens.nl meer lezen over het castreren en couperen van biggetjes, strogebruik in de sector en de minimale eisen voor hokafmetingen. Je kunt zo zelf bepalen hoe je aankijkt tegen de intensieve varkenshouderij. Want burgers zijn kritisch als het gaat om dierenwelzijn en terecht. Maar als er echt iets wil veranderen, dan moet je, als burger en consument, zelf kunnen zien waar je voor kiest. En weten dat aan meer duurzaamheid een prijskaartje hangt. De keuzes die je als consument maakt, beïnvloeden niet alleen je eigen portemonnee, maar ook aspecten zoals dierwelzijn en milieu.

Meer weten? Neem dan contact op!

Bekijk de folder van Varkens in Zicht