buy synthroid online
Voor Varkenshouders
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Voor Varkenshouders

Bent u varkenshouder of werkzaam in de veehouderij en wilt u meehelpen om de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijk te maken voor burgers? Dan komt de Stichting Varkens in Zicht graag met u in contact! Maak van uw bedrijf een zichtstal of doe mee aan het Weekend van het Varken.

Varkens in Zicht kan haar werk niet doen zonder de steun van sponsoren en donateurs. Word nu donateur.

Word zichtstal

De Stichting Varkens in Zicht heeft 26 varkens zichtstallen waar bezoekers iedere dag gratis naar de varkens kunnen kijken vanuit de speciale kijkruimtes. Met kijkvensters, skyboxen en achtergrondinformatie in de vorm van borden, folders en video komen bezoekers veel te weten over de dieren, het bedrijf en de sector. En u ondervindt hiervan geen hinder, sterker nog u ontvangt vaak positieve reacties in het gastenboek.

Dankzij subsidie kan de Stichting Varkens in Zicht de extra kosten vergoeden die varkenshouders moeten maken voor de realisatie van een zichtstal. Op die manier maken wij het voor u zo eenvoudig mogelijk om deel uit te maken van ons groeiend netwerk van moderne zichtstallen. Ons netwerk is echter nog niet compleet! De komende jaren hopen we ons netwerk met nog meer zichtstallen uit te kunnen breiden om de verschillende aspecten van de varkenshouderij te kunnen laten zien. Geen varkensstal is immer hetzelfde!

Vooral in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland, Utrecht en Groningen zijn we op zoek naar nieuwe zichtstallen. Heeft u interesse om zichtstalhouder te worden neem dan contact op met Mechie-Beurskens van de Stichting Varkens in Zicht: 06 384 36 709 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zichtstal in Lunteren van de familie Van de Lagemaat  

Doe mee aan het Weekend van het Varken 2015

In 2014 bezochten circa 29.000 mensen één van de varkenshouderijen tijdens het Weekend van het Varken. Wilt u in 2015 ook laten zien hoe u, u varkens houdt en verzorgt? Doe dan met uw varkensbedrijf mee of wordt vrijwilliger en help bij andere deelnemende varkensbedrijven.

September 2015
Het weekend wordt op 12 en 13 september 2015 georganiseerd. Dan wordt voor de negende keer het Weekend van het Varken gehouden. Ook dit jaar roept de stichting varkenshouders op om zelf de eigen verantwoordelijkheid te nemen en burgers te informeren over hoe de varkenshouderij er nu echt uitziet. Vooral in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Groningen is Varkens in Zicht nog op zoek naar deelnemende bedrijven. Door uw bedrijf open te stellen kunt u er voor zorgen dat de kennis van burgers over het houden van varkens wordt vergroot en laat u zien dat u als ondernemer transparant werkt.

Geen speciale kijkruimte nodig om mee te doen
Om mee te doen is het niet nodig om een speciale kijkruimte te hebben, als bezoekers door de ramen kunnen kijken is dit prima. Ook is het prettig als u samen met collega varkenshouders uitleg geeft aan bezoekers. Verder zijn activiteiten voor de kinderen ook belangrijk. Sommige varkenshouders zorgen voor een springkussen, biggetjes om te knuffelen, maar een quiz, biggenrace, schilderen, streekproductenmarkt of een andere activiteit kan ook. Vaak geldt, hoe meer activiteiten u organiseert, hoe meer bezoekers en pr aandacht u krijgt. Als uw bedrijf meedoet aan het Weekend van het Varken ontvangt u hiervoor een vergoeding van Varkens in Zicht. Wilt u meedoen neem dan contact op met Mechie Beurskens: 06 384 36 709 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .  

Vrijwilligers gezocht voor het Weekend van het Varken

Wilt u in augustus en september 2015 meehelpen in de aankondiging van het Weekend van het Varken of als vrijwilliger meehelpen bij een deelnemend bedrijf bij u in de buurt om uitleg aan bezoekers te geven of door mee te helpen met de opbouw van diverse zaken? Neem dan contact op met Mechie Beurskens: 06 384 36 709 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Weekend van het Varken 2012 bij de familie Vermeulen in Panningen

De stichting Varkens in Zicht wordt hoofdzakelijk gefinancierd en volledig ondersteund door de informatiecampagne varkenshouderij van POV.