buy synthroid online
Boerderij terras Het Venster | Vinkel
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij terras Het Venster | Vinkel

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Vinkelsestraat 84
5383 KM
Vinkel

Openingstijden
In de zomerperiode van 10.00 - 20.00 uur 
In de winterperiode van 11.00 - 16.00 uur

 

 
Over onze boerderij:

Op onze boerderij zijn kijkruimtes aanwezig, waar je het gehele jaar door gratis en zonder afspraak in de stal kunt kijken. Je kunt zelf zien en ervaren hoe wij onze varkens houden en verzorgen. Daarnaast is er een terras en speeltuin aanwezig waar je gezellig wat kunt eten en/of drinken.

Ons varkensbedrijf is een vermeerderingsbedrijf met 360 zeugen. Dit betekent dat op onze boederij biggetjes worden geboren. Als de biggetjes geboren zijn kunnen ze al direct zien, horen en lopen. De gaan dan ook direct op zoek naar het uier van de moeder om lekkere melk te drinken. De eerste melk die de zeug geeft heet biest. In biest zitten beschermde stoffen, zodat biggetjes ze beschermd worden tegen ziekten. Als de biggen ongeveer 10 weken oud zijn, worden ze verkocht aan een andere varkensboer (vleesvarkenshouder). De varkens wegen dan al circa 25 kilo.

Ontdek de kraamstal, inseminatiestal en de dragende zeugenstal
Op dit bedrijf kun je zeugen zien in de kraamstal, ook is de inseminatiestal en dragende zeugenstal te bekijken vanuit speciale kijkruimtes. De dragende (zwangere) zeugen leven in groepen, maar kunnen ook ieder afzonderlijk in een eigen voerligbox verblijven. Na 3 weken dracht mogen de zeugen zelf bepalen of ze in de box blijven of in de groep willen zijn.

Er zijn verschillende manieren waarop varkens gehouden kunnen worden op een varkensbedrijf. Ons bedrijf toont één van deze manieren.

Film van N24actueel over het Weekend van het Varken bij boerderij terras Het Venster in Vinkel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.boerderijterrashetvenster.nl