buy synthroid online
Boerderij Hoeve Polsdonk | Oirschot
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij Hoeve Polsdonk | Oirschot

Pieter en Mieke Vlemminx

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Polsdonken 1
5688 LE Oirschot

Openingstijden
In de zomerperiode van 10.00 - 20.00 uur
In de winterperiode van 11.00 - 17.00 uur


 

 Over deze boerderij
Wegens de strenge hygiënewetgeving is het helaas niet mogelijk om bezoekers in de stal te ontvangen. Wij willen toch graag laten zien hoe wij onze varkens houden en verzorgen. Daarom zijn wij een zichtstal en hebben we ramen en speciale kijkruimtes in de stal gemaakt. Bij zichtstal Hoeve Polsdonk kan je elke dag gratis én zonder afspraak zien hoe de varkens gehouden en verzorgd worden op een modern varkensbedrijf. 

De boerderij van de familie Vlemminx is een vermeerderingsbedrijf met 300 zeugen en 2000 vleesvarkens. De dragende (zwangere) zeugen worden in voerligboxen met uitloop gehuisvest. Dit betekent dat als de zeugen 3 weken dragend zijn, ze zelf kunnen bepalen of ze in de voerligbox blijven liggen of ze in de groep willen verblijven. De biggetjes die op het bedrijf geboren worden, blijven op de boerderij tot ze een volwassen varken zijn en circa 115 kg wegen. Het varken is dan ruim een half jaar oud. 

Wat is er te zien?
De lucht die de stal verlaat wordt gewassen door een zogenoemde gecombineerde luchtwasser. Deze wasser maakt de uitgaande lucht schoon van ammoniak, geur en fijnstof. Je kunt de werking van de wasser zien, maar je kunt het effect ook zelf ruiken. Daarnaast kun je vanuit de skybox alle dragende zeugen in een groep, maar ook de zeugen die nog geïnsemineerd moeten worden. Deze zeugen liggen in voerligboxen. Enkele dagen na het insemineren mogen deze zeugen ook in de grote groep. In een speciale kijkruimte bij de kraamstal, kun je de moedervarkens met de pasgeboren biggen zien. Kom je ook varkens kijken?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hoevepolsdonk.nl