buy synthroid online
Boerderij De Daltonhoeve | Zijtaart
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij De Daltonhoeve | Zijtaart

Familie Van Zutphen

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Heisteeg 9
5465 NZ Zijtaart (Veghel)

Openingstijden
In de zomerperiode van 10.00 - 20.00 uur
In de winterperiode van 10.00 - 16.00 uur

Over deze duurzame boerderij
Ons varkensbedrijf is een vermeerderingsbedrijf met 500 zeugen (moedervarkens). De zeugen worden geïnsemineerd in de inseminatiestal. Na 3 dagen rust komen de dragende zeugen in de groep. De boer controleert na 21 dagen of de zeugen dragend zijn met een scanapparaat. De zeugen kunnen zelf eten in het voerstation. Via een zender in het oor van de zeug weet de computer precies hoeveel voer een varken moet krijgen.

Na 3 maanden, 3 weken en 3 dagen dracht krijgt de zeug biggen in de kraamkamer (wij noemen dit kraamstal). De biggen kunnen direct lopen, zien, horen en ruiken en gaan dan ook direct op zoek naar het uier om te drinken. Na 28 dagen kunnen de biggen zelfstandig opgroeien en ze gaan dan naar een speciale stal, de biggenstal.

Meer energie opwekken dan wordt verbruikt
Op onze boerderij kun je de zeugen, de dragende zeugen (zwangere zeugen) en zeugen met pasgeboren biggen zien. Er worden op onze boerderij wekelijks biggen geboren. Op het dak van onze varkensstal liggen zonnepanelen. Wij wekken meer energie op dan dat we verbruiken. Deze energie wordt geleverd aan het energienet.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.zijtaart.nl/daltonhoeve