buy synthroid online
Boerderij Agro-Zicht | Beek en Donk
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij Agro-Zicht | Beek en Donk

John en Maarten Rooijakkers

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend 

Adres
Vonderweg-Oost 1

5471 TN
Beek en Donk

Openingstijden
Het hele jaar door geopend van 9.00 - 17.00 uur

 

Over deze boerderij
Boerderij Agro-Zicht heeft twee locaties. Op deze boerderij leven de vleesvarkens. Op de locatie Aarle-Rixtel worden biggen geboren. Als de biggen 10 weken oud zijn wegen ze circa 25 kg. De varkens hebben dan meer ruimte nodig en komen dan naar de zichtstal in Beek en Donk. Na 4 maanden wegen de varkens zo'n 115 kg en dan worden ze verkocht voor het vlees.

Voer op maat
Op deze boerderij leven de varkens in grote groepen. Als een varken wil gaan eten, moet hij/zij eerst over de weegschaal. Afhankelijk van het gewicht en de leeftijd van het varken stuurt de computer het varken naar eetgroep 1 of eetgroep 2. Het voer dat de varken in eetgroep 1 en 2 krijgen is verschillend. Een varken mag niet te hard, maar ook niet te langzaam groeien. Het voer wordt daarop afgestemd.

Het is erg leuk om naar de groep varkens te kijken. Varkens slapen veel, maar er zijn altijd varkens aan het spelen. En de varkens hebben veel ruimte en veel speelkameraden in de grote groep. Kortom: er is altijd van alles te beleven. 

Deze stal is in een speciale stijl gebouwd, zodat het past in het landschap en past bij de boerderijen die reeds aanwezig zijn.


 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.