buy synthroid online
Boerderij Agro-Zicht | Aarle-Rixtel
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij Agro-Zicht | Aarle-Rixtel

Maarten en John Rooijakkers

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Kloosterdreef 5 
5735 SJ Aarle-Rixtel

Openingstijden
Het hele jaar door geopend van 9.00 - 17.00 uur

O

Over onze boerderij
Zichtstal Agro-Zicht van Maarten en John Rooijakkers heeft twee locaties. Op deze locatie worden 750 zeugen gehouden. De dragende zeugen (moedervarkens) hebben een ligbed van stro. Wekelijks krijgen circa 35 zeugen biggen. Iedere zeug krijgt wel 14 biggen. Omdat biggen gelijktijdig willen drinken moet de moeder ook zoveel spenen hebben.

Wist jij dat de zeugen op onze boerderij in de kraamkamer liggen. Wij noemen dit kraamstal. Na 28 dagen kunnen de biggen al zelfstandig opgroeien en gaan ze naar de biggenstal. Op 10 weken leeftijd wegen de varkens al 25 kg. Zij gaan dan naar de vleesvarkensstal van de familie in Beek en Donk. In de zichtruimte is een routebeschrijving aanwezig om naar deze zichtstal te gaan.

Wist jij dat?
Wist jij dat varkens geen mes en vork nodig hebben om te eten? Zij doen dit met hun neus, lippen, tong en tanden. En waarom lijkt de neus van een varken op een stopcontact? Wil jij meer weten over varkens of gewoon een keertje komen kijken? Je bent iedere dag van harte welkom. Met het Weekend van het Varken zijn wij, boer Maarten en boer John, aanwezig om jullie vragen te beantwoorden. Wij vinden het erg leuk als je komt kijken!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.