buy synthroid online
Boerderij Ten Kate | Veeningen
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij Ten Kate | Veeningen

Henkjan en Brenda ten Kate
Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Markeweg 6a en 8,
7924 PC Veeningen
 
Openingstijden
zomerperiode: 10.00 - 20.00 uur
winterperiode: 10.00 - 17.00 uur
 
Over deze boerderij
Zichtstal Ten Kate is een gemengd bedrijf met 110 melkkoeien en 400 zeugen. Elke vier weken worden er biggetjes geboren die 24 dagen bij de moeder blijven. Daarna gaan ze naar de biggenafdeling en als ze 10 weken oud zijn worden ze verkocht aan een vleesvarkensbedrijf.
De biggen die op onze boerderij worden geboren, worden voor het vlees gehouden. Wist je dat de niet direct eetbare delen van het varken gebruikt worden in heel veel producten, zoals ijs, lijm, wine-gums, medicijnen, etc. etc. Als je meer over varkens wilt weten of gewoon een keertje wilt komen kijken. Je bent altijd van harte welkom.
 
Vanwege de strenge hygiënewetgeving mag je niet in de stal komen. Daarom hebben wij een speciale ruimte gebouwd. Vanuit de zichtruimte kun je door ramen in de stal bij de moedervarkens met jonge biggen in de kraamstal en de oudere biggen kijken. In de zichtruimte hangt ook een beeldscherm. Via een webcam zijn er live-beelden uit de dragende zeugenstal te zien.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.