buy synthroid online
Boerderij Wikkerink | Sinderen
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij Wikkerink | Sinderen

André en Helga Wikkerink

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Harterinkdijk 25
7065 AP Sinderen

Openingstijden
zomerperiode: 10.00 - 20.00 uur
winterperiode: 10.00 - 18.00 uur


 

Over onze boerderij
Het bedrijf van de familie Wikkerink is een zichtstal. Je kunt het gehele jaar gratis en zonder afspraak terecht in de zichtruimten. Vanuit deze zichtruimte kun je zelf zien en ervaren hoe varkens gehouden en verzorgd worden op een modern varkensbedrijf.

Op de boerderij van de familie Wikkerink leven 500 zeugen (moedervarkens), een beer (vadervarken), 1200 zogende biggen (bij de zeug), 2300 gespeende biggen en 1400 vleesvarkens. Wekelijks worden op de boerderij biggetjes geboren. Een gedeelte van de varkens worden verkocht als ze circa 25 kg wegen en de rest van de varkens wordt verkocht op een gewicht van circa 115 kg. De jongere varkens gaan naar een andere boerderij waar ze gehouden worden totdat ze verkocht worden voor het vlees.

De varkens op de boerderij Wikkerink eten krachtvoer. De voerfabrikant zorgt dat alle benodigde voedingsstoffen, vitaminen, mineralen in het voer verwerkt worden. Daarbij wordt gestreefd dat zoveel mogelijk mineralen door het varken benut worden en zo weinig mogelijk in de mest terecht komt. Wist jij bijvoorbeeld dat bij het maken van krachtvoer gebruik gemaakt wordt van restanten en afvalstoffen uit de humane voedingsmiddelen industrie. Een varken kan afval omzetten in duurzaam varkensvlees.

De zeugen leven hier in een grote groep en ze worden gevoerd door een voerstation. Als de zeugen moeten biggen, worden ze verplaatst naar de kraamstal. Na circa 4 weken kan de big al geheel zelfstandig leven. De biggen worden dan verplaatst naar een ander bedrijf van de familie Wikkerink. Dit bedrijf ligt 3 km verderop in dezelfde straat. De familie Wikkerink vindt dierenwelzijn erg belangrijk. De dierbescherming Vindt het belangrijk dat varkens zo goed mogelijk worden gehouden en heeft de manier van varkens houden van de familie Wikkerink beloond met 1 ster. Je herkent dit als je vlees in de winkel koopt aan het Beter Leven Keurmerk en een ster.

Kom jij ook op 13 september een kijkje nemen op boerderij Wikkerink.

Op dit bedrijf wordt één van de manieren van varkens houden getoond. Andere stalsystemen zijn op andere varkens zichtstallen te zien.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.