buy synthroid online
Boerderij Hoeve de Hulsdonk | Beers
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij Hoeve de Hulsdonk | Beers

Gerbert en Antonet Oosterlaken

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Elstweg 42
5437 PE Beers (Noord-Brabant)

Openingstijden
Zomertijd: 10:00 tot 20:00 uur
Wintertijd: 10.00 tot 17.00 uur

 

Over deze boerderij
Boer Gerbert en boerin Antonet hebben in 2013 de nieuwe varkensstal op hun boerderij geopend. In deze nieuwe stal is veel aandacht besteed aan diergezondheid en dierenwelzijn. Ten opzichte van de reguliere varkenshouderij kom je op deze boerderij nieuwe ontwikkelingen tegen. Deze ontwikkelingen staan op de informatieborden vermeldt.

Op deze boerderij leven moedervarkens. Iedere drie weken worden bij ons biggetjes geboren. Ook wij hebben hiervoor een kraamkamer op de boerderij, maar wij noemen de kraamkamer de kraamstal. Hier kunnen wij de moederzeug en de kleine biggen goed verzorgen. Zowel de biggen als de moeder mogen als de biggen 3 dagen oud zijn los lopen. Na 28 dagen zijn de biggen al zo groot dat ze zelfstandig opgroeien. De zeug gaat dan naar de inseminatiestal en de biggen blijven in de kraamkamer tot ze 10 weken oud zijn en 25 kg wegen. De biggen hebben dan meer ruimte nodig en worden verkocht aan een vleesvarkenshouder.

Wist je dat:
- een big direct kan zien, horen, lopen en ruiken na de geboorte
- een moedervarken minimaal 14 spenen heeft
- een vadervarken een beer heet
- een varken niet kan zweten

Wil jij meer weten over de varkenshouderij of wil je een keertje varkens komen kijken, je bent altijd van harte welkom op onze boerderij!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Very Simple Image Gallery:
Could not find folder /var/www/vhosts/stapindestal.nl/httpdocs/images/stallen/beeld_stallen/Beers/