buy synthroid online
Echtenerpolderhoeve | Echtenerbrug
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Echtenerpolderhoeve | Echtenerbrug

Mark en Ellie van Sambeek

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Koopmanweg 30
8539 RT Echtenerbrug

Openingstijden gehele jaar:
Dagelijks van 11:00 tot 16:00 uur


 

 

 

Over onze boerderij
De Echtenerpolderhoeve is in 2012 uitgebreid met een nieuwe stal. In de nieuwe varkensstal worden de dragende moedervarkens (zeugen) in groepen gehouden. De zeugen kunnen in een voerstation gaan eten. De computer herkent de zeug door de zender in haar oor en voert haar. De boer kan dan op de computer zien of de zeugen voldoende gegeten hebben.

Enkele dagen voor het werpen gaat de zeug naar de kraamkamer. Op de boerderij noemen wij dat kraamstal. In de kraamstal worden de biggen geboren. Biggen kunnen direct horen, zien, ruiken en lopen en gaan dan ook direct op zoek naar het uier om melk te drinken. De biggen drinken meestal samen melk. De zeug moet dan voldoende spenen hebben, zodat alle biggen melk kunnen drinken.

Als de biggen 28 dagen oud zijn, kunnen ze zelfstandig opgroeien en hebben ze de moeder niet meer nodig. Zij gaan dan naar de biggenstal. In de biggenstal is het lekker warm en kunnen de biggen samen spelen en slapen. Als de biggen 10 weken oud zijn, wegen ze al 25 kilo en zijn ze uit de biggenstal gegroeid. Dan gaan ze naar de vleesvarkensstal. Als een vleesvarken 6,5 maand oud is, weegt het varken 115 kg en wordt het verkocht voor het vlees.

Wist jij dat:
- je niet zomaar in een varkensstal mag komen
- de boer in de kraamstal een andere overal en laarzen aan heeft dan bij de biggen of bij de vleesvarkens
- een mannetjesvarken een beer heet
- een vrouwtjesvarken een zeug heet

Wil jij meer over varkens weten of wil je gewoon een keertje varkens kijken, kom dan een bezoek brengen aan ons bedrijf. Het is gratis en je hebt altijd welkom!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.frievar.nl