buy synthroid online
Boerderij De Vaartsehoeve | Dongen
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij De Vaartsehoeve | Dongen

Christiaan en Astrid Lodewijks

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Vaartweg 131,
5106 NC Dongen

Openingstijden
In de zomerperiode van 10.00 - 17.00 uur 
In de winterperiode van 11.00 - 16.00 uur

Open dagen:

13 & 14 september: 10.00 - 17.00 uur

Open dag:

Tijdens dit weekend is er op onze boerderij van alles te beleven. Wij leggen dan graag uit hoe wij onze varkens houden en verzorgen. Maar er is ook een internationale BBQwedstrijd gaande en er is ook een Amerikaanse markt. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven zoals:

1. bigknuffelen

2. grote zandbak

3. springkussen

Kom jij ook!! dat vinden wij erg leuk!

Over deze boerderij
Op boerderij De Vaartsehoeve van Astrid en Christiaan Lodewijks worden vleesvarkens gehouden. Vroeger werden op deze boerderij ook moedervarkens gehouden en werden er biggen geboren. Wegens de ligging van het bedrijf ten opzichte van omwonenden en buurtgenoten was deze locatie niet geschikt voor bedrijfsontwikkeling. De familie Lodewijks heeft ervoor gekozen om een boerderijwinkel te openen en minder varkens te gaan houden. De varkens die op deze boerderij leven, komen op de boerderij als ze 10 weken oud zijn. De varkens wegen dan ongeveer 25 kg. In 4 maanden tijd groeien de varkens 90 kilo. Dan worden de varkens verkocht voor het vlees. En natuurlijk verkopen ze in de boerderijwinkel vlees van de eigen varkens.

In de educatieve kijkstal is veel informatie over de varkenshouderij te vinden dus kom gezellig een kijkje nemen!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.devaartsehoeve.nl