buy synthroid online
Boerderij Van Son | Valkenswaard
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij Van Son | Valkenswaard

Gerard, Katy en Arno van Son

Dagelijks geopend

Adres
De Hoeve 3
5554 XC  Valkenswaard

Openingstijden
zomerperiode:  10.00 - 20.00 uur
winterperiode: 10.00 - 20.00 uur


 

 

Over onze boerderij
Boerderij van Son is in 1983 opgericht. Toen hebben Gerard en Kathy de boerderij gebouwd. Er konden toen 125 zeugen (moedervarkens) gehouden worden. Sindsdien is het bedrijf langzaam gegroeid naar de huidige omvang van 250 zeugen en 3800 vleesvarkens. In 2011 is de laatste stal gebouwd, voor 2100 vleesvarkens. Dit betreft een zogenaamde MDV-stal. Bij de realisatie van deze stal is veel aandacht besteed aan dierenwelzijn, diergezondheid, volksgezondheid, het energieverbruik en de uitstoot van ammoniak, geur- en fijnstof.

In de humane voedingsmiddelenindustrie komen veel reststromen vrij die niet gebruikt kunnen worden. Deze reststromen worden gebruikt om onze varkens te voeren. Om de juiste voersamenstelling te krijgen is er een high-tech voerkeuken aanwezig. De zichtruimte geeft zicht op deze voerkeuken. Wil jij meer weten of wil je gewoon een keertje varkens komen kijken, op ons bedrijf ben je iedere dag van harte welkom! Door de ramen kun je zelf zien en ervaren hoe wij onze varkens houden en verzorgen. 

Elke week worden op de boerderij biggetjes geboren. Als je geluk hebt kun je zelf een geboorte meemaken!

 

 

 

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.